Evenementen

Twents Speciaalbier Festival 2024

Beste speciaalbier liefhebbers,

Helaas hebben wij dit jaar de keuze gemaakt om geen Twents Speciaalbier festival te organiseren…

Deze keus is mede gemaakt door de oplopende kosten waar wij als organisatie mee worstelen.
Wij vinden dat het Twents Speciaalbier festival een betaalbaar festival moet zijn voor zowel de bezoeker als voor de deelnemende brouwerijen.
Helaas is dit in onze optiek niet te verwezenlijken en daarnaast is het landschap van festivals en feesten dusdanig veranderd de afgelopen jaren, dat het steeds lastiger wordt om een festival te positioneren en de juiste doelgroep te krijgen. De charme van de kleinschaligheid van hoe het ooit begon verdween daarmee ook steeds verder naar de achtergrond.

Maar niet getreurd! Als alternatief presenteren wij de ‘Twentse Vrienden Tuin’. Vanaf zondag 26 mei tot en met zondag 1 september organiseren wij elke zondag een zomerse middag vol bierplezier, BBQ, (live) muziek en gastbrouwerijen. Daarnaast gaan we wekelijks een activiteit rondom bier organiseren, variërend van een rondleiding door de brouwerij tot een blinde bierproeverij, en van een bierquiz tot een bier- en foodpairing.
Houd onze socials (Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal kanalen) in de gaten en mis niks, samen met jullie gaan we er een mooie zomer van maken!

Wij willen iedereen bedanken die de afgelopen jaren heeft meegeholpen aan het succes van het Twents Speciaalbier Festival. Niet alleen onze gewaardeerde bezoekers, maar ook alle collega’s, leveranciers en uiteraard de brouwerijen!

Bekijk hieronder de aftermovie van afgelopen jaar.