Onze bieren

Speciaalbier uit Twente, dat smaakt!

Bij de Twentse Bierbrouwerij brouwen we iets unieks! Onze speciaalbieren uit Twente hebben eigenzinnige en originele smaken, die kenmerkend zijn voor de streek. Ze onderscheiden zich van andere bieren door hun natuurlijke ingrediënten, het regionale karakter en de uitgekiende smaak. Met onze Twentse speciaalbieren is het altijd genieten.

Altijd een perfect moment voor speciaalbieren uit Overijssel

Het uitgebreide aanbod speciaalbieren uit Twente wordt aangevoerd door Twents Premium Pils. Een traditioneel bier dat ambachtelijk wordt gebrouwen en waar we de beste granen van Twentse bodem voor gebruiken. Daarnaast zijn er nog vele andere unieke speciaalbieren die zorgen voor veel perfecte momenten. Stelt u zich eens voor: een lange najaarsavond, goed gezelschap en een groot glas Twents Bok. Dat moet toch zeker een geweldige avond worden?

Voor de fijne zomerdagen hebben we verschillende verfrissende speciaalbieren gebrouwen in de brouwerij in Overijssel. Natuurlijk doet een goed glas ijskoud bier het altijd goed, maar met een van de speciaalbieren uit Twente geniet u des te meer. Neem eens een glas Twentse Zoete Jaapie, Twents Wit of Twents Radler. Wedden dat u de regionale en eigen Twentse smaken direct herkent?

 

Twents Non-IPA

Twents Non-IPA is een echte NE-IPA, maar dan
non-alcoholic. Een hazy IPA met veel fruit maar
ook een licht bittertje. Gebrouwen met gerst, haver en tarwe.
Het bier heeft veel frisheid,door de toevoeging van
Galaxy en Amarillo hop tijdens de dry-hop.
In Twents Non-IPA proef je tonen van citrusvruchten,
perzik en tropisch fruit zoals passievrucht.

0,4 % volume alcohol

Twents Bok

Twents Bok is een stevig, ondergistend seizoensbier. Door de toevoeging van het donkerste mout heeft het een robuuste, licht-bittere smaak met een prettige zoete afdronk. Toch heeft dit donkere bier een soepel karakter. Het volle aroma wordt bekroond met een stevige schuimkraag.

In Twents Bok proeft u het beste wat het najaar te bieden heeft!

6,5% volume alcohol.

Twents Wit

Twents Wit is een verfrissend tarwebier. Traditioneel gebrouwen, met de beste granen van Twentse bodem. Frisfruitig van smaak. Prikkelend en toch stevig.
Twents Wit is een ongefilterd, bovengistend tarwebier. We gebruiken hiervoor uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Naast hop voegen we tijdens het brouwen sinaasappelschil en koriander toe. Zo ontstaat de kenmerkende friszoete smaak. Het bier wordt ongefilterd afgevuld, waardoor het typische witbiergist duidelijk een bijdrage levert aan de smaak.

5% volume alcohol.

Twents Dubbel

Een amber kleurig bier van hoge gisting met een subtiele hoppige afdronk. Twents Dubbel is een licht-bitter bier met toetsen van karamel en salmiak. 

7,1% volume alcohol.

Twents Oerpils

Twents Oer Pils een ode aan het originele type Pilsner uit Tsjechië, de bakermat van alle pilsbieren.

Dit ondergistend bier is traditioneel ambachtelijk gebrouwen volgens een receptuur uit 1842. Het is gebrouwen van het beste brouwersgerst van Twentse akkers. Twents Oer is een donker pilsner met een prachtige schuimkraag en een bitterzoete smaak. Pils zoals pils bedoeld is.

5,5 % volume alcohol.

Twents Premium Pils

Twents Premium Pils is een natuurzuiver kwaliteitsbier. Traditioneel en ambachtelijk gebrouwen met de beste granen van Twentse bodem. Uniek in kwaliteit. Onovertroffen in smaak, helderheid en kleur.

Pils is de meest gedronken biersoort van Nederland. Vaak wordt de term bier gebruikt als men pils bedoelt. Pils is met 5% alcohol de ‘standaard’ binnen de verschillende biersoorten. Het is een ondergistend bier, wat betekent dat voor het gisten lage temperaturen en speciale ondergisten nodig zijn. Deze ondergisten kunnen bij lage temperaturen alcohol vormen. Pils kenmerkt zich vooral door een grote helderheid, een goudgele kleur, een witte schuimkraag en een aangenaam bittere smaak.

5% volume alcohol.

Twents Honing Tripel

Ons zwaarste bier, en toch zeer toegankelijk. Twents Honing Tripel is een bovengistend bier met een alcoholpercentage van 8%. Vol zoet dankzij de toevoeging van de lekkerste bijenhoning. Met mooie aroma`s van steranijs en koriander. De kandijsuiker geeft dit bier zijn prachtige robijnkleur.

Twents Honing Tripel: het karakter komt met de jaren!

Twents Blond

Gebrouwen met tweerijige zomergerst en saashop. Ongefilterd lichtbitter bier. 6,5% alcohol.

Twents Radler

De Twentse bierbrouwerij heeft een eigen Twents Radler bier ontwikkelt op basis van het heerlijke reeds zeer gewaardeerde Twents Wit bier met citroensap, limoensap, water en een klein beetje suiker. Bijzonder trots is de Twentse bierbrouwerij op de stevige schuimkraag waar het Twents witbier reeds om werd geroemd, deze komt ook prachtig tot zijn recht in het Radler glas.

2.0% volume alcohol.